«Παγώνει» η κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014

«Παγώνει» η κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014

dimot perifer aftodioik ekloges kalpes aftodioikisi-620x320-620x320

Στις «καλένδες» παραπέμπεται η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές κάλπες, μετά τις έντονες αντιδράσεις των πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων.

Ο «ενταφιασμός» του σχεδίου νόμου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», φαίνεται ότι αποφασίστηκε μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι δύο κυβερνητικοί εταίροι «μέτρησαν» τις αντιδράσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης των Δημάρχων, η οποία προ ημερών παρέπεμπε στην απόσυρση της σχετικής «σκέψης».

Είναι πασιφανές ότι, ελάχιστους μήνες προ των δημοτικών εκλογών, η κυβέρνηση συνεργασίας δεν προτίθεται να αποκτήσει νέο «πονοκέφαλο» - τη στιγμή που είναι ανοιχτή η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Έγκυρες δε πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Μιχελάκης επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση δεν πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν (παρότι συνεργάτες του κ. Μιχελάκη λένε ότι δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ) ότι από την προηγούμενη εβδομάδα, το θέμα εθεωρείτο λήξαν στην κυβέρνηση - όπως ενδεχομένως και για αλλαγές στον Καλλικράτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ στην πρόσφατη γενική συνέλευση τάχθηκε «καθαρά» κατά των αλλαγών στον εκλογικό νόμο όσο και στις τροποποιήσεις που προετοίμαζε το υπουργείο Εσωτερικών στα όρια των δήμων του Καλλικράτη.