«Καμμένος» από την διαιτησία ο Πανθρακικός

«Καμμένος» από την διαιτησία ο Πανθρακικός

panthrakikos 41Η επιστροφή από την Κρήτη ήταν δύσκολη. Σκυμμένα κεφάλια, καμία όρεξη για κουβέντες και μία ήττα που όλοι ήξεραν πως θα μπορούσε να αποφευχθεί. Ο Πανθρακικός ήταν καλά «διαβασμένος», μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, προηγήθηκε, είχε τον έλεγχο, όμως έχασε! Γιατί; Πιθανώς γιατί αναγκάστηκε να παίξει πάλι με παίκτη λιγότερο και μάλιστα για 70 ολόκληρα λεπτά, αλλά και γιατί ένα φάουλ που μάλλον έγινε έξω από την περιοχή της ομάδας, δεν δόθηκε ποτέ και στην εξέλιξη της φάσης, ο Εργοτέλης ισοφάρισε. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. «Μαχαιριά» με λίγα λόγια.

Η πικρία για την αντιμετώπιση του διαιτητή, δεν είχε να κάνει μόνο με το παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη. Η ομάδα της Κομοτηνής, είναι «καμένη» στο φετινό πρωτάθλημα και μπορεί να μην θέλει κανείς να δώσει έκταση σε αυτό το ζήτημα, όμως είναι κάτι που απασχολεί έντονα τους ποδοσφαιριστές, την διοίκηση και φυσικά τον προπονητή.

Ο Άκης Μάντζιος, πιθανώς μεταξύ σοβαρού και αστείο, μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσει να δουλεύει αρκετά στις προπονήσεις συστήματα που οι «βασικοί» θα παίζουν με λιγότερο ποδοσφαιριστή, ώστε να συνηθίζουν και να μπορούν να ανταποκρίνονται. Κάτι ανάλογο έγινε στο ματς με τον Αστέρα, εξαίτίας της (δίκαιης) αποβολής του Σαρακατσάνου, κάτι τέτοιο συνέβη στα Χανιά, όταν η αποβολή είχε στοιχίσει πιθανώς την κατάκτηση τριών βαθμών, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει βέβαια και το γκολ – χέρι του Μακρή στον αγώνα με τον ΟΦΗ, που στέρησε δύο ακόμη πολύτιμους βαθμούς. Και αν διαμαρτύρονται για την διαιτησία αρκετές άλλες ομάδες, τι να πει στο φινάλε και ο Πανθρακικός…

Το ξεκίνημα και οι χαμένες ευκαιρίες

Πέραν της διαιτησίας πάντως, στον Πανθρακικό αναμφίβολα και θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας. Άλλωστε έγιναν λάθη, τα οποία «πλήρωσε» η ομάδα της Κομοτηνής. Σαφώς και το ξεκίνημα ήταν εξαιρετικό, το γκολ ήταν για σεμινάριο, όμως χάθηκαν ευκαιρίες από επιπολαιότητα, που θα μπορούσαν να μην χαθούν, ενώ η έλλειψη συγκέντρωσης σε ορισμένα σημεία του δευτέρου ημιχρόνου στέρησαν την δυνατότητα από τον Πανθρακικό να κρατήσει τουλάχιστον το 1-1.

Μέσα σε όλα βέβαια, δεν πρέπει να λησμονούμε και τον τραυματισμό του Τζάνη, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή πλάνων του Άκη Μάντζιου. Σήμερα θα φανεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του έμπειρου επιθετικού, αν και όπως όλα δείχνουν θα προλάβει το επόμενο παιχνίδι, καθώς υπάρχει και η διακοπή.

metrosport.gr