Στο 1-1 έμεινε ο Πανθρακικός με τον ΟΦΗ

Στο 1-1 έμεινε ο Πανθρακικός με τον ΟΦΗ

pegasus LARGE t 1041 106102520

Μετά από ένα σκληρό (σ.σ. 12 κίτρινες και μία κόκκινη) και με εντάσεις παιχνίδι, ο ΟΦΗ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Κομοτηνή, από τον ελαφρώς ανώτερο του Πανθρακικό, πετυχαίνοντας όμως ένα γκολ το οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει.

Κι αυτό καθώς ο Μακρής χρησιμοποίησε ξεκάθαρα το χέρι του προκειμένου να σκοράρει μετά την εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη. Τελικά παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής Ντίτσιος συμβουλεύθηκε τον βοηθό του, ούτε εκείνος φαίνεται να είδε το χέρι του παίκτη των Κρητικών, καταλογίζοντας το γκολ ως κανονικό.

Είχε προηγηθεί ένταση ανάμεσα στους παίκτες και τους πάγκους των δύο ομάδων, η οποία κράτησε για μερικά λεπτά, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται εντονότατα για το τέρμα της ισοφάρισης.

Με 4-3-2-1 παρέταξε τον Πανθρακικό ο Άκης Μάντζιος και τον Ζεκίνια στην κορυφή, με τον Κάσες να κινείται πιο πίσω σε δημιουργικό ρόλο. Το 4-3-3 προτίμησε ο Παύλος Δερμιτζάκης με τον Παπάζογλου στην κορυφή.

Το πρώτο μέρος δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς θεάματος και ειδικά από δημιουργία αξιόλογων φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες.

Βεβαίως ο Πανθρακικός είχε στο μεγαλύτερο διάστημα και καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλό του και έφτανε με αρκετή άνεση έξω από την περιοχή. Ο Ζεκίνια ήταν αρκετά ορεξάτος, ενώ ο Κάσες, λίγο πιο πίσω του, προσπαθούσε να «σπρώξει» την ομάδα της Κομοτηνής στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μάλιστα να ανοίξουν το σκορ από μια στημένη φάση, καθώς στο 26' ο Κάσες εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον Ζεκίνια να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Ρομέου την δεύτερη μέσα από την καρδιά της περιοχής για το 1-0.

Από εκείνο το σημείο, ο ΟΦΗ που ως τότε ήταν άνευρος και πρόσεχε περισσότερο τα μετόπισθεν, πήρε την κατοχή και προσπάθησε να απειλήσει, χωρίς πάντως να το καταφέρει με εξαίρεση μια εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλακη και μια αντεπίθεση στο 29'.

Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο… έντονο, καθώς σημειώθηκε η φάση που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Μετά το γκολ, το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τον ρυθμό να είναι έντονος, και τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ.

Βεβαίως η πραγματικότητα είναι ότι οι κλασικές ευκαιρίες έλειπαν για αμφότερες, με εξαίρεση μια τριπλή ευκαιρία στο 89' για τον ΟΦΗ στην οποία ο Σέρεμετ είπε διαδοχικά «όχι» σε Περογαμβράκη, Μακουκούλα και Κουτσιανικούλη!

ΣΚΟΡΕΡ: 26' Ρομέου - 50' Μακρής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσιος (Πρέβεζε)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 49' Κάσες, 52' Τζάνης, 59' Έμποου 69' Σέρεμετ 70'Μερίνο 87' Μίκουλιτς - 25' Τριποτσέρης, 28' Φραγκουλάκης, 75' Μακρής, 81' Λαμπρόπουλος, 87' Κουτσιανικούλης, 93' Μακρής

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 93' Μακρής

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Ζεκίνια (77' Κατσικοκέρης), Λαδάκης (50' Έμποου), Ζος, Κασες (68' Μερίνο), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Ρομέου.

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Βερόν, Τριποτσέρης, Παπάζογλου, Ζε Εντουάρντο (54' Κουτσιανικούλης), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Φραγκουλάκης (67' Λαμπρόπουλος), Μακρής, Μιλιάζες.

sentragoal.gr