Τα φρούτα περιέχουν μια ουσία λίγο πολύ γνωστή πλέον σε όλους μας, την φρουκτόζη, για την οποία το σώμα μας έχει ένα φυσικό όριο στα 15 γραμμάρια.
Σύμφωνα με το queen.gr πολλά φρούτα περιέχουν περισσότερα γραμμάρια φρουκτόζης, όπως οι μπανάνες, τα μήλα και τα αχλάδια, γεγονός που δεν κάνει καλό στον οργανισμό μας, ειδικά αν τα καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες. Γι' αυτό φροντίστε να διαλέγετε φρούτα με μικρότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως οι φράουλες, τα σμέουρα και τα ακτινίδια.