Άρης Γιαννακίδης: Όχι στη συρρίκνωση της ελληνικής παραδοσιακής βιοτεχνικής αρτοποιίας

Άρης Γιαννακίδης: Όχι στη συρρίκνωση της ελληνικής παραδοσιακής βιοτεχνικής αρτοποιίας

giannakidis perifereiako symboylio amth

Με αφανισμό απειλούνται τα αρτοποιεία σε περίπτωση που εφαρμοστούν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ που ορίζουν ότι θα ονομάζονται «φούρνοι» και οι εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης (bake off).

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης επισημαίνει ότι ο «Φούρνος της γειτονιάς» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παραδοσιακής βιοτεχνικής αρτοποιίας και εκτιμά ότι οι τροποποιήσεις που προωθούνται στο νόμο της αρτοποιίας, τελικά ευνοούν το κατεψυγμένο ψωμί.

Παράλληλα τονίζει πως όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι φούρνος ορίζεται ο χώρος όπου οι πρώτες ύλες μεταποιούνται σε ψωμί και άρα δεν είναι δυνατόν να ονομάζονται φούρνοι τα σημεία πώλησης καταψυγμένου ψωμιού και αρτοσκευασμάτων, τα 7 στα 10 των οποίων είναι εισαγωγής.

Ο Περιφερειάρχης συντάσσεται με τις θέσεις των Αρτοποιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέσεις που προβάλει και η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος. Οι αρτοποιοί ζητούν το ζύγισμα των προϊόντων άρτου να μην περιοριστεί μόνο στα αρτοποιεία, αλλά να γίνεται σε όλα τα σημεία πώλησης άρτου και αρτοσκευασμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να λάβει σοβαρά υπόψη του  τις θέσεις των αρτοποιών, οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα με στόχο να αποτρέψουν τη συρρίκνωση και τον αφανισμό της παραδοσιακής βιοτεχνικής αρτοποιίας.

Facebook Page

Διαφημιση

Διαφημιση