Το ίχνος του Γεροντόπουλου

Το ίχνος του Γεροντόπουλου

gerontopoulos4-480x370

Σχολιάστηκαν ιδιαίτερα στην Κύπρο και μάλιστα πολύ θετικά, οι δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Ακης Γεροντόπουλος, κατά την επίσημη επίσκεψή του την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί.

Ο ίδιος ο κ. Γεροντόπουλος έλεγε πάντως ότι από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν οι επισκέψεις του στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται οι τάφοι των πεσόντων Ελλαδιτών κατά την τουρκική εισβολή το 1974, στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου μάλιστα συνέφαγε με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες (φασολάδα περιείχε το μενού), και αυτή στα Φυλακισμένα Μνήματα. Τον τόπο φυλάκισης και εκτέλεσης δια απαγχονισμού των ηρώων αγωνιστών της ΕΟΚΑ από τους Άγγλους.

Μάλιστα τον ξενάγησαν στα κελιά, στους τάφους και το χώρο εκτελέσεων κάποιοι από τους τότε φυλακισμένους που επέζησαν, ενώ συνάντησε στο χώρο και την αδερφή του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο οποίος απαγχονίστηκε σε ηλικία 19 ετών. Γι' αυτό και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι ψυχές των νεκρών θα βρουν δικαίωση μόνο όταν αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής».

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος