Σε 35 έχει ανέλθει ο αριθμός των κρουσμάτων από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ για πρώτη φορά καταγράφεται και ένας θάνατος λόγω των επιπλοκών της λοίμωξης.
Πρόκειται για 81χρονο ο οποίος είχε επιβαρυμένο ιστορικό υγείας και που νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής.
Σύμφωνα με το Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η πλειονότητα των σοβαρών περιστατικών του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίζεται στην Αττική –περισσότερα από 20 άτομα εμφάνισαν εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα μετά τη μόλυνση με τον ιό του Δυτικού Νείλου στο λεκανοπέδιο. Τα υπόλοιπα κρούσματα αφορούν στις περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης.
Ο χάρτης με τις περιοχές υψηλού κινδύνου
Στο «κόκκινο» βρίσκονται 12 περιοχές του λεκανοπεδίου σε ό,τι αφορά τους μολυσμένα κουνούπια που απειλούν να μεταδώσουν τον ιό του Δυτικού Νείλου στον πληθυσμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή και Γαλάτσι.
Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη). Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου (Καβάλας).
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.