Την Πέμπτη 18/12/2014, στο χώρο του εργοστασίου της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης ΑΕ (Βεργίνα), πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προς τους εργαζομένους
του εργοστασίου, με θέμα «ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».
Μέλη του Παραρτήματός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Νομού μας παρευρέθηκαν ύστερα από πρόσκληση της Διοίκησης του εργοστασίου και αρχικά παρουσίασαν τους κινδύνους και τα πιθανά ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στον εργασιακό μας χώρο, την ευθύνη κάθε Εταιρείας για πρόληψη τέτοιων ατυχημάτων αλλά και την ατομική ευθύνη κάθε εργαζομένου.
Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση του προσωπικού ασφαλείας του εργοστασίου πάνω σε θέματα Α’ Βοηθειών σε εργατικά ατυχήματα (κατάγματα – τραύματα- εγκαύματα κλπ), ενώ τονίστηκε η σημασία της σωστής κλήσης του ΕΚΑΒ, η ψυχραιμία που χρειάζεται να δείχνει κάποιος που θα βρεθεί μπροστά σε ένα περιστατικό αλλά και η προσοχή που πρέπει να δείχνει όποιος προσεγγίζει τον τόπο ενός περιστατικού βεβαιωμένος πρώτα για την ασφάλεια του ίδιου αλλά και του θύματος.
Η παρουσίαση, από πλευράς της Ομάδας, έγινε από τον κύριο Αντώνη Καρακατσιάνη, ο οποίος έχει παρακολουθήσει σχετική εκπαίδευση στη Γερμανία.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η τοπική Ζυθοποιία συνεργάζεται με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της Ομάδας σε πιο ολοκληρωμένες εκπαιδεύσεις μέσα στο 2015 στα πλαίσια της Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας .
Επειδή η Ασφάλεια και η Υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας πρέπει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και βασικό μέλημα κάθε εργοστασίου/εταιρείας ανεξαρτήτως μεγέθους και εμβέλειας και στόχος κάθε Διοίκησης οφείλει να είναι η εκμηδένιση των ατυχημάτων, με την έμπρακτη βέβαια συμμετοχή των εργαζομένων, το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης του Νομού μας, καλεί τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και δηλώνει προς τους ενδιαφερόμενους ότι είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε ανάλογες δράσεις.