Από την Κομοτηνή το τηλεφώνημα εκβιασμού σε μάρτυρες υπόθεσης απαγωγής

Από την Κομοτηνή το τηλεφώνημα εκβιασμού σε μάρτυρες υπόθεσης απαγωγής

det fylakikinito

Ένας 54χρονος συνελήφθη στην Κομοτηνή, καθώς φέρεται ότι απαίτησε από δύο άτομα να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε δίκη, στην οποία κατηγορούμενος είναι ο 59χρονος Κωνσταντίνος Αραμπατζής, έγκλειστος στις φυλακές της Λάρισας, ο οποίος απασχόλησε το πανελλήνιο για τις δύο απαγωγές- καρμπόν στη Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης.
Προηγήθηκε καταγγελία ενός 63χρονου, οικονομικού προϊσταμένου της Γερμανικής Σχολής, κι ενός 49χρονου, καθηγητή στην ίδια Σχολή, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δέχθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άτομο, που τούς ζήτησε να αλλάξουν το περιεχόμενο της κατάθεσής τους ενόψει της προγραμματισμένης για το προσεχές διάστημα δίκης, σε δεύτερο βαθμό (για τη δεύτερη απαγωγή που έγινε το Δεκέμβριο του 2009).
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση, από την οποία έγινε η επικοινωνία, αντιστοιχεί σε καρτοτηλέφωνο που είναι εγκατεστημένο στην Κομοτηνή. Αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι το τηλεφώνημα έγινε από τον 54χρονο, ο οποίος και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και δύο σελίδες με χειρόγραφες σημειώσεις που περιείχαν τους αριθμούς τηλεφώνου των καταγγελλόντων.
Σε βάρος του 54χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, όπως και σε βάρος του Κωνσταντίνου Αραμπατζή. Από την έως τώρα έρευνα δεν προέκυψε οι δύο άντρες να έχουν κάποια συγγένεια μεταξύ τους.