Πάνω από 3.000 παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία επενέβησαν σε προληπτικές εξετάσεις από γιατρούς διαφόρων ιδιοτήτων και βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής τους με το πρόγραμμα INTERSYC.
Μετά από 24 μήνες, ολοκληρώθηκε το έργο το οποίο ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου 2013 και είχε σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών υποβαθμισμένων περιοχών σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το έργο αυτό ήταν χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013».
Ο αριθμός των παιδιών ήταν πολύ μεγαλύτερος, απ’ ότι υπολογιζόταν, σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού. Οι συνοριακές περιοχές επιλέχτηκαν σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι κρατικές αρχές των δυο χωρών, σύμφωνα με τα οποία οι συνθήκες διαβίωσης είναι κακές. Στη Βουλγαρία ενέργησαν κυρίως στην επαρχία του Μπλαγκόεβγκραντ, όπου συμπεριλαμβάνεται και η πόλη Σαντάνσκι, την οποία επισκέπτονται συχνά πολλοί βορειοελλαδίτες. Ενώ στην Ελλάδα, στον Δήμο Καβάλας, στον Δήμο Παγγαίου και στη Θεσσαλονίκη έγιναν πολλά εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια.
Το έργο INTERSYC με ενημερωτικές ημερίδες σε αρχές, παιδιά και γονείς της Βουλγαρίας μετέφερε γνώσεις για το ευρωπαϊκή γραμμή 116000 που αφορά τα εξαφανισμένα παιδιά. Αφού στη χώρα υπάρχουν πολλά φαινόμενα εξαφανίσεων παιδιών, αγοροπωλησίας και κακοποίησης.
Στο έργο αυτό βοήθησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως Επικεφαλής Εταίρος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, η Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγείας του Κάρτζαλι και οι οργανισμοί «Nadja Centre» και «Chance» από τη Βουλγαρία. Όμως και πολλοί άλλοι φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα τομέα με αντικείμενο και αρμοδιότητα στην υλοποίηση δράσεων προληπτικής ιατρικής σε παιδιά.